2009-1 Öğretmen Atama Sonuçları

Geçtiğimiz haftalarda milli eğitim bakanlığının 2009-1 sözleşmeli memur alımı yaptığını şurada ve burada duyurmuştuk. Beklenen atamalar bu gün nihayet gerçekleşti. İşte 2009 Şubat Öğretmen atamalarının ayrıntıları;

, 2009-1 öğretmen atamalarında 7 bin 81’i kadrolu olmak üzere, toplam 8 bin 141 öğretmen atadı. Hüseyin Çelik’in katılımıyla gerçekleştirilen atama töreninde, 8 bin 141 öğretmenin ataması yapıldı. Bilgisayar ortamında yapılan atamaların 834’ü açıktan atama, 48’i milli sporcu, 86’sı kurumlar arası atama, 492’si kurayla atama, 7 bin 81’si ise kadrolu olarak yapıldı.

ATAMA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ağustos ayında 15 bin, Kasım ayında da 10 binin üzerinde atama yapacaklarını belirterek, “15-20 gün içerisinde şu anda kadroya atanan sözleşmelilerin yerine de sözleşmeli yapacağız. Bu atamalarda 3-5 bin sözleşmeli öğretmen kadroya geçecek. Onların yerine de sözleşmeli alımı yapacağız” dedi.

2009-1 Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Başöğretmen Salonu’nda düzenlenen törenle bilgisayar ortamında gerçekleştirildi. Bakan Çelik burada yaptığı konuşmada, 81 ilde 46 dalda atama yaptıklarını belirterek, Türk eğitiminin ileride daha iyi noktalara geleceğini ve bu sayede Türkiye’nin de daha iyi bir seviyeye ulaşacağını ifade etti. Başbakan, hükümet ve TBMM’ye teşekkür eden Çelik, “2003 yılından bu yana bütçede en büyük pay eğitime ayrılıyor. Bütçenin yanı sıra kaynak çeşitliliklerini de artırıyoruz. Yapılan üç dersliğin biri dönemimizde yapıldı. Şu anda görevde olan üç öğretmenden biri de bizim dönemimizde atandı. 800 bin bilgisayar okullara gönderildi. Öğrencilerimizin neredeyse yüzde 99’u ücretsiz internetten yararlanıyor” diye konuştu.

Her yıl serbest bırakılan kadroların yüzde 50’sinin Milli Eğitim Bakanlığı’na verildiğini belirten Çelik, bu yıl 35 bin öğretmen ataması yapacaklarını kaydetti. Ağustos ayında 15 bin, Kasım ayında da 10 binin üzerinde atama yapacaklarını bildiren Çelik, “15-20 gün içerisinde de şu anda kadroya atanan sözleşmelilerin yerine de sözleşmeli atama yapacağız. Bu atamalarda 3-5 bin sözleşmeli öğretmen kadroya geçecek. Onların yerine de sözleşmeli alımı yapacağız. Ancak ihtiyaç olduğu kadar atama yapabiliyoruz.

Öğretmen adaylarımızı da haksız bulmuyorum, ancak daha önce hesap kitap yapılmadan eğitim fakülteleri açıldı. Bize diyeceksiniz ki sizin döneminizde açılmadı mı? Bizim dönemimizde açılan üniversitelerin bazılarına eğitim fakültesi açıldı, ancak ihtiyaç olan bölümler açıldı. Hesap-kitap yapılmadan fakülte yüksekokul açma dönemi sona erdi. İhtiyaç doğrultusunda ve Türkiye’nin imkanları ile bu atamaları yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Bakan Çelik konuşmasının ardından salonda bulunanlardan birer numaraya isteyerek bilgisayar ortamındaki ilk atamayı gerçekleştirdi. yaklaşık 2 dakika sürdü. 434’ü açıktan atama 48’i milli sporcu, 86’sı kurumlar arası, 492’si kurayla 7 bin 81’i kadrolu olmak üzere 8 bin 141 öğretmen atandı.

8.285 kadrolu öğretmen atamaları bugün saat 10:00’da yapıldı. Sonuçlar henüz MEB tarafından internete verilmedi.

Atama sonuçları sonrasında MEB’in kaç sözleşmeli öğretmenin kadroya geçtiğine ilişkin bir açıklama yapması da bekleniyor.

Diğer taraftan, sonuçlar AVEA’dan da öğrenilebilecek.

MEB’İN İKİ GÜN ÖNCE YAPTIĞI AÇIKLAMA

BASIN AÇIKLAMASI

Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacını karşılamak üzere 2009-1 Öğretmenlik İçin Başvuru ve Atama Kılavuzu hükümleri çerçevesinde 12-20 Şubat 2009 tarihleri arasında alınan başvurulara dayalı olarak gerekli şartları taşıyanlardan ilk atama, açıktan atama, kurumlar arası atama ve millî sporcuların sınavsız olarak Beden Eğitimi alanına atama biçimleriyle 8.285 kadrolu öğretmen ataması yapılacaktır.

Eğitim kurumu bazında yapılacak olan atama ve görevlendirmeler; 25 Şubat 2009 Çarşamba günü saat 10.00’da Bakanlık merkez binasında bulunan Başöğretmen Salonu’nda yapılacaktır. Sayın Bakanımızla birlikte Bakanlığımız üst düzey bürokratları, öğretmen adayları ve aileleri ile basın mensuplarının da hazır bulunacağı söz konusu atamalar bilgisayar ortamında gerçekleştirilecektir. Sonuçlar aynı gün Bakanlığın http://personel.meb.gov.tr adresinden duyurulacaktır.

Kadrolu öğretmenliğe atananlardan 2009-1 Öğretmenlik İçin Başvuru ve Atama Kılavuzu’nda belirtildiği üzere göreve başlama esnasında istenen belgeleri hazır olanlar 26 Şubat 2009 tarihinden itibaren atandıkları il millî eğitim müdürlüklerine başvurarak görevlerine başlayabileceklerdir.

İlgililere ve görevlilere duyurulur. 23/02/2009

Necmettin YALÇIN

Millî Eğitim Bakanlığı

Personel Genel Müdürü

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

3 Comments

  1. admin 22/09/2009
  2. kadir talas 14/09/2009

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir