Panasonic'ten 4 Yeni Dijital Fotoğraf Makinası

Yeni Lumix fotoğraf makinalarıyla manuel kontrol, süper zoom ve daha fazla özellikle geliyor…


Dünyanın sayılı fotoğraf makinası üreticilerinden Panasonic önümüzdeki günlerde piyasaya süreceği yeni Lumix fotoğraf makinalarının tanıtımını yaptı. Bu yeni model Lumix makinalar daha fazla özellik içeriyor. Bu yeni üst model fotoğraf makinelerin fiyatı 499.95 $ lık bir fiyatla ağustos ayında piyasaya sürülecek. Yeni modelimizin adı ise Lumix DMX-LX3 modeli ile kullanıcılara manuel kontrol imkanı sağlayarak daha yaratıcı ve özellikli fotoğraf çekme imkanı sunuyor.

LX3 modeli 10.1 megapixel ve F2.0 ultra-wide LECIA DC VARIO-SUMMICRON lenslerini kullanmakta. ISO ayarı ise ISO 6400 yüksek hassasiyet moduna kadar desteklemektedir. Aynı zamanda saniyede 6 kare fotoğraf çekimi yapabilmekte. Lumix ayrıca 3 inch LCD ekranına sahip. Video çekim modunun yanında imaj stabilize, kırmızı göz ayarı, akıllı sahne seçici, yüz dedektörü ve hızlı AF özelliği ile geliyor.

Lumix in diğer modeli olan FX150 ise 14.7 megapixel çözünürlükle piyasay sürülüyor. Bu makinanın diğer özellikleri ise şöyle; Geniş açı LECIA DC VARIO-ELMART lens kullanıyor, F 2.8 lik bir parlaklık sağlıyor, manuel kontrol özelliği var ve RAW formatında kayıt yapma özelliği ile geliyor. Saniyede 2.5 kare fotoğraf çekebilen FX150 kırmızı göz ayarı, optik görüntü ayarlayıcısı, akıllı ISO özelliği ve akıllı sahne modu secici, yüz dedektörü ve hızlı Af modu ile piyasaya sunulacak. Lumix FX150 modeli 399.95 $ lık bir fiyatla ağustos ayından itibaren vitrinlerde olacak.

FX37 10.1 megapixel çözünürlük ve HD çözünürlükle video çekebilme özelliği ile geliyor. Kamremızın lensi 25mm ultra geniş açı LECIA DC lenslerini kullanıyor ve 5x lik dijitla zoom özelliği var. Kırmızı göz, optik resim stabilizesi, akıllı ISO özelliği, akıllı sahne seçici, yüz tanıyıcı ve hızlı AF özellği ile vitrinlerde yerini alacak. Videoları 30 fps ve 1280 x 720 çözünürlük ile kayıt edebilecek.

'in son modeli ise Lumix FZ28 modeli 10.1 megapixel ve 18 optik zoom ile geliyor. Kameranın diğer özellikleri arasında şunlar bulunuyor; kırmızı göz ayarı, optik resim stabilizasyonu, akıllı ISO özelliği, akıllı sahne seçim özelliği, yüz dedektörü ve hızlı AF özellikleri mevcut olacak. Kameranın diğer özellikleri 2.7 inch LCD etkran ve ISO 6400 e kadar çekim yapılabiliyor. Video kayıtta ise 1280 x 720 çözünürlüğünde 30 fps ile çekim yapılabiliyor. Ürün ağustos ayında 399.95$ fiyatla vitrinlerde olacak.

Bu fiyatlar tahmin edileceği gibi yurt dışı satış fiyatları için geçerli fiyatlar. Türkiye için satış fiyatları malesef artmakta. KDV, ÖTV…vb. gibi vergiler ile yurt dışında 400 dolar gibi fiyatlara yüksek özelliklerde ürünleri alabiliyorken malesef bu türden vergilerle Türkiye de bu ürünü 1000 ytl'den daha düşük bir fiyata alamıyoruz. Örnek olarak FZ28 in bir alt modeli olan FZ18 modeli Panasonic Türkiyenin web sitesinde 999 ytl(kdv dahil) fiyatla satışta, yukarda ise yurt dışı satış fiyatı verilmiş olan ve FZ18 in bir üst modeli olan FZ28 in fiyatı 399.95 $ a satılıyor; ytl karşılığı yaklaşık olarak (1.2 x 400=480 ytl) 480 ytl civarında. Artık bunun ne kadarı kdv, ne kadarı ÖTV, ne kadarı Türkiyedeki aracıların kârı orasını siz düşünün.

zp8497586rq
zp8497586rq
Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.