Ögretmen Atamaları 21 Ağustos’ta

Yeni öğretmen atamaları KPSS‘nin açıklanmasından sonra hemen yapılacak…

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yaptığı açıklamalarda yeni eğtim döneminde yapılacak atamlar hakkında bilgi verdi. Verdiği bilgilere göre atamlar 21 ağustos tarihinde yapılacak. Bu atamalar 30 Temmuz tarihinde KPSS sonuçlarının bakanlığa bildirilmesinden sonra yapılacağı ve atamalarda 43 farklı bıranşta 18 bin 193 öğretmen atanacağı bilgisini vermiş.

Bugün Gazetesinde çıkan habere göre en fazla atama herzamanki gibi sınıf öğretmenliği ve İngilizce alanlarında olacakmış. Sınıf öğretmenliğine toplam 6 bin 218 kişi, İngilizce‘ye bin 550 kişi atancak. Yeni ataması yapılacak öğretmenlerin 15 bin 744’ü kadrolu, 2 bin 449’u ise sözleşmeli olacakmış. Milli eğitim bakanlığı yıl başında 30 bin öğretmen ataması yapılacağı konusunda açıklama yapmış ve bunun 7 bin 139 kişinin atması geçtiğimiz şubat ayında yapılmıştı.

Bakanlık Atamaların Artacağını Bildirmiş

Bakanlık yetkililerinin yaptığı açıklamalara göre yıl başında yapılan 30 bin rakamının yapılacak yeni atamalarla artacağını ve atamaların toplamda 37 bin olacağını bildirmiş. Ayrıca Bakanın yaptığı açıklamaya göre şu an çalışmakta olan her üç öğretmenin birinin kendi hükümetleri döneminde atanmış olduğunu söylemiş ve bu atamaların önümüzde ki günlerde de artış göstereceğinin altını çizmiş. Atamalarda geçerli olacak taban puanları ise önümüzde ki günlerde açıklanacakmış.

kaynak: samanyoluhaber.com

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.