Nvidia GTX 1080 Ekran Kartını Duyurdu

Nvidia denilince akla gelen ilk markalar arasında geliyor. Birçok oyuncu bilgisayarında da Nvidia ekran kartları kullanılmakta. İyi bir oyuncu bilgisayarının olmazsa olmaz parçaları arasında kendisine yer edinmeyi başaran bir firma ve ekran kartı üreticisi Nvidia geçtiğimiz gün model ekran kartını Austin’de hazırlamış olduğu basın mensupları karşısında tanıttı. Tabi bu basın lansmanına birçok teknoloji dergisinin ve teknoloji blog yazarlarının katıldığını söylememize gerek yoktur herhalde.

Nvidia başkanı ve CEO’su Jen-Hsun Huang lansmanda yeni ekran kartlarını bizzat kendisi duyurdu. Nvidia başkanını beyanına göre milyar dolarlık bir araştırma bütçesi sonucunda ortaya çıkmış bir ekran kartından bahsediyoruz.

Huang’ın iddiası ekran kartının çok hızlı olduğu yönünde. Öyle ki Nvidia GTX 980S model ekran kartının 2 tanesi SLI yapılarak elde edilen hızdan daha hızlı olduğu şeklinde. Nvidia Titan X den bile daha hızlı ekran kartından bahsediliyor.

Tanıtımda Nvidia 1080 in kabiliyetlerini göstermek üzere bir görselde hazırlanmış.

Son olarak ABD fiyatlarının Nvidia 1080 için 599 Dolar olacağı bilgisini de verelim. Bu fiyat ülkemize geldiği zaman ÖTV+KDV ve ithalatçı karlarının eklemeleri ile birlikte 2800-3000 TL arasında satılması bekleniyor.

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir