2016 Bahar Dönemi ALES Sınav Sonuçları

ne zaman açıklanacak? sonuçları. 2016 ALES İlk Bahar Dönemi.  ALES puanım kaç? 2016 ALES ne zaman açıklanacak? Bu ve benzeri soruların cevabı burada.

ÖSYM tarafından akademik kariyer yapmak, akademisyen olmak veya sadece kendisini denemek maksatlı ALES sınavına girenlerin merakla bekledikleri ALES sınavları ne zaman açıklanacak? Bu soruyu tabi en doğru ÖSYM biliyor. ÖSYM tarafından ALES sonuçları açıklanır açıklanmaz sitemizdeki linkten tıklayarak öğrenebilirsiniz.

2016 ALES İlk Bahar Sonuçları için tıklayınız…

ALES Başvuruları 17-30 Mart 2016 tarihleri arasında yapılmıştı. Yüksek lisans yapmak isteyen adaylar 8 Mayıs 2016 tarihinde saat 9:30 yapılan sınava girdiler ve artık 2016 ALES – İlkbahar dönemi sınav sonuçlarının açıklanmasını beklemeye başladılar. ALES Türkiye deki bütün devlet ve vakıf üniversiteleri tarafından yüksek lisans yapmak isteyen adaylardan talep ettikleri bir sınavdır. Başvuru yapılan bölüm ve üniversiteye göre baraj puanlar farklılık göstermekle birlikte genellikte 55 puan almak gerekiyor. 55 puan almak çoğu zaman yeterli olmuyor. Adayların daha sonra sözlü mülakata ve hatta bazı bölümlerde sınava tabi tutuldukları gözlemleniyor.

Türk üniversitelerinde yüksek lisans yapmak isteyen yabancı uyruklu öğrencilerinde ALES’e girmesi gerekiyor.

Siz ALES’ten kaç puan aldınız? Yorumlarda belirtebilirsiniz.

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir