İstanbul Trabzon Hızlı Tren ile 7 Saat Olacak

hizli-trenHızlı tren hayatımıza girmeye devam ediyor. İlk

olarak İstanbulAnkara arasında inşaa edilen ve daha sonra bunu Ankara-Konya, Ankara-Sivas hızlı tren projesi izledi.

Hükümet ulaşım konusunda 2003 ten buyana büyük yatırımlar yaptı. Bunların başında duble yol projesi başı çekti. Ülkenin trafik yoğunluğunun olduğu büyük bir karayolu ağını duble yol haline getiren hükümet artık demir yolu ile ulaşıma da el attı.

Yeni proje ile İstanbul-Trabzon arasını 7 saate düşürmek amaçlanıyor. Bunun için Karadeniz Teknik Üniversitesine bir fizibilite raporu hazırlatan Demir yollar, Limanlar, Havameydanları İnşaatı (DLH) Genel Müdürlüğü - üzerinde çalışmalarına başlamış.

Proje çerçevesinde 35 km.lik bir tünel de yer alıyor. Bu tünel şimdiye kadar yapılan en uzun tünel olacak. Projeninin tamamlanması ile Trabzon Limanından yapılan yük taşımacılığında artış yaşanması bekleniyor.

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir