Partilere Hazine Yardımı Yağacak

Maliye bakanlığının yaptığı açıklamada 2009 yerel seçimlerinde partilere hazine yardını yapılacak. Bu hazine yardımları ise hafta sonuna kadar partilerin hesabına yatırılacak.

Anayasa mahkemesinin kararı çerçevesinde 2008 yılı hazine yardımının Ak partiye fazla yapılan hazine yardımı bu yıl yapılacak yardımdan mahsup edilecekmiş. Toplamda 111,3 milyon TL alacak olan AK parti 22 milyon 842,5 bin TL kesintili olarak bu yardımı alacak.

yardim
Siyasi partiler kanunu gereği 2009 seçim yılı olması nedeniyle, devlet yardımına hak kazanan siyasi partilere 2 katı tutarında ödeme yapılacakmış.

Hangi parti ne kadar yardım alacak?

2009 yerel seçimlerinde kullanılması için aktarılan kaynağın toplamı 195 milyon 336 bin TL. Bu tutar AA muhabirinin edindiğiğ bilgiye göre şu şekilde dağıtılacakmış;

: 111 milyon 331 bin TL

: 49 mliyon 898 bin TL
: 34 milyon 106 bin TL
Söz konusu hazine yardımı tutarların maliye bakanlığı tarafından yarın partilerin hsaplarına aktarılacağı açıklandı.

Peki siz bu hazine yardımları konusunda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızda belirtebilirsiniz.

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir