AMD’den 12 Çekirdekli İşlemci

12. çekirdekli işlemci için kolları sıvadı. Evet yanlış okumadınız. Şuradaki habere göre AMD 2010 yılında 12 çekirdekli ilk işlemciyi çıkarmak için yoğun bir çaba harcıyormuş.
AMD‘nin bu yeni işlemcisi yeni özellikleri ile geliyor, tabi ki. Soket teknolojisi olarak G34 soketi kullacak ve 45nm’lik işlemcilerin ikinci jenerasyonu olarak nitelendiriliyor. İşlemcimizin ismi şimdilik MAGNY-COURS olarak düşünülüyor. Bu isim nerden geliyor diyorsanız hemen söyleyelim, Fransa’nın bir şehrinin adı, Formula 1 yarışları ile ün kazanan bir şehir olduğu biliniyor.
Çıkacak olan bu yeni 12 çekirdekli işlemcimizin tam 12 mb’lik L3 cache’i bulunuyor. Ayrıca 2010 yılından sonra DDR3 destekli hafıza ürünlerini destekleyen ürünler çıkartacak olan AMD’nin desteklemeyi düşündüğü aralık ise 800 ile 1600 mhz aralığındaki hızlar.
Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir