Tek kişilik helikopter

Japanese Gen Corporation employee Yasutoshi Yokoyama takes a demonstration flight on the GEN H-4 helicopter, the world's smallest one-man helicopter, in Vinci, birthplace of Renaissance genius Leonardo da Vinci, near Florence, Italy, Sunday, May 25, 2008. The GEN H-4 helicopter, developed by Gennai Yanagisawa, 75, of Japan, in the late 1990s, has two rotors turning in opposite directions to maintain stability, and four engines that enables a 30-minute flight with a top speed of about 56 miles per hour. The helicopters sell for about 6 million yen ($57,140). (AP Photo/Lorenzo Galassi)

Bir Japon firması olan Gen Corporation tek kişilik bir helikopter üretti. Evet yanlış duymadınız, resimdende anlaşıldığı üzere tek kişilik bir helikopter tasarlamışlar ve bunu önümüzdeki yıllarda piyasaya sürmekte kararlılar. Helikopterin saatteki hızı 50 kilometre. Yalnız bir sorun var. O da helikopterin kendi ağılığı ile birlikte 75 kilogram ağırlık taşıyabiliyor olması. Tabi bunun yanında bir de tehlikeli olması cabası. Resime dikkatli baktığınızda kask dışında ve bir de kemer dışında sizi koruyan hiçbir önlem yok. Belki ilk etapta havada çok fazla ulaşım aracının olmaması bizi koruyabilir ama bu aracımızın tehlikeli olmadığı anlamına gelmez.

Bu arada son olarak şu eklemek istiyorum, bu helikopter bana Jetgiller diye bir çizgi film vardı çocukluğumuzda. Şu sıralar ara ara ekranlarda görünüyor. Hep hayal etmişimdir acaba Jetgiller gibi bizimde uçan aracımız olur mu diye. İşte Japon kardeşlerimiz yapmış 🙂

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir