Windows Vista SP1’in Özellikleri

Vistanın service pack 1 i geçtiğimiz günlerde duyuruldu. Hemde sessiz sedasız. SP1 bizlere ne kazandırıyor diyenlere ise şunu söyleyebilirim ki, daha hızlı, daha güvenli bir vistanız olacak. Fakat buna sahip olmak için 544 mb lık bir paketi indirmeniz gerekiyor. Tabi bu hiçbir güncelleme yapmayanlar için geçerli bir durum. Eğer en son güncellemeler dahil bütün güncellemeleri yaptıysanız bu korkutan boyut 100 mb lara düşüyor. Vista SP1 tam 12000 kişi denemiş ve sonra açıklandı. Yani uzun bir süre bu paketin denemeleri yapılmış ve vista kullanıcıları için güzel bir paket ortaya çıkmış olmalı.

SP vista paketinin bir diğer özelliği XP de araç çubuklarında görmeye alışık olduğumuz google ve msn arama çubuklarının daha kolay entegre olması sağlanmış. Buda birçoğumuzun artık google veya msn gibi bir arama motoru anasayfasına girmeden arama yapmaya alışmış kullanıcılar için güzel bir güncelleme olmuş.

Bir diğer geliştirilen ve desteklenen yenilik ise yeni nesil flash disklerde kullanılmaya başlanan exFAT sisteminin destekleniyor olması. Oyunlar için ise Direct 3D 10.1 desteği sağlanmış. Bu sayede artık güncel 3D oyunları oynamak vistada mümkün hale geliyor.

Kurulum esnasında ise vista SP1 büyük bir harddisk alanı istiyor. 32 bit kullanıcıları 7 GB lik bir boş harddisk alanına ihtiyaçları var. Eğer 64 bit kullanıyorsanız bu oyut 12 GB ye kadar çıkıyor. Tabi bu boyut kalıcı olarak kullanılmıyor. Kurulum bittikten sonra boşa çıkma gibi bir durum var. Yani kurulum için ayırmış olduğunuz alan yine size, yani bizlere kalıyor.

Son olarak, birçok kullanıcı vistanın ilk çıktığı günlerde ki destek eksikliğinin giderilmiş olabileceği düşüncesi ile vistaya geçmeyi düşünebilirler. Vista artık XP ye göre daha güvenilir bir sistem. Bunda herhangibir şüphe kalmadı artık.
Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir