Öğrenim Kredisi Borçları Yeniden Düzenleniyor

borçları

yeniden yapılandırılıyor. Öğrenim kredisi borcu olanların devlete olan borçlarının kolay bir şekilde ödenebilmesi için devlet alacağını yeniden taksitlendirme yoluna gidiyor. Üniversite öğrenciliği döneminde alınan ve daha sonra farklı nedenlerden dolayı geri ödeme sıkıntısı yaşayanların Öğrenim kredisi borcunu rahatlıkla ödeyebilmeleri için farklı alternatifler sunulacak. İşte yeniden yapılandırılacak öğrenim kredisi borçları için sunulan avantajlar;

Yüksek Öğrenim ve Yurtlar Kurumundan aldıkları krediyi ödeyemeyenlerin 3 ay içerisinde başvurarak taahhütte bulunması halinde; borcunun tamamını 3 ay içinde ödeyenlerin gecikme zammının yüzde 75’i, 12 ay içinde aylık taksitler halinde ödeyenlerin gecikme zammının yüzde 50’si, 24 ay içinde aylık taksitler halinde ödeyenlerin gecikme zammının yüzde 25’i, 48 ayda ödeyenlerin gecikme zammının yüzde 10’u affedilecek.

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir