Otomotivde ÖTV Sonrası Hurda İndirimi Geliyor

Sektörüne İndirimi geliyor. Hazırlıklar başladı.

Otomotiv sektörü krizde zor günler yaşarken hükümetin Mart ayında uygulamaya aldığı Otomotivde ÖTV indirimi teşvik paketinden sonra ikinci teşvik paketinin hazrılıkları başladı. Bilindiği üzere ÖTV indirimi 15 Haziranda sona erecek. Bu durum karşısında olumsuz etkilenmek istemeyen otomotiv seketörünün temsilcileri çiçeği burnunda Sanayi ve Ticaret Bakanı ile bir görüşme yaptı.

Sektör temsilcileri Sanayi Bakanından ÖTV indiriminin uzatılması yerine hurda indiriminin getirilmesinin daha iyi sonuçlar doğuracağını belirtmişler. Sektörün ÖTV indirimi ile doyum noktasında ulaştığını ve ÖTV indiriminin uzatılmasının sektör açısından herhangi bir hareketlilik kazandırmayacağını belirtilmiş. ÖTV indiriminin uzatılması yerine getirilecek hurda indirimi ile sektörde farklı bir hava uyandırılacağı belirtilmiş.
[ad#250×250 yan yana]
16 Yaş Üzeri Araçlara Hurda İndirimi

Sektör temsilcilerinin talebi 16 yaş ve üzerindeki araçların hurda indirimi kapsamında 2500 TL indirim yapılası isteniyor. Bu doğrultuda yapılacak indirim ile 3.8 milyon aracın yararlanabileceğini belirtmişler.

Araç yaşı               Toplam Toplam          (Milyon içindeki adet) payı (%)

21 yaş ve üzeri    2.3                                    21

16-20 yaş             1.5                                    20

11-15 yaş              2.1                                    15

6-10 yaş                1.8                                    17

0-5 yaş                  3.0                                    28

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

One Comment

  1. murat 30/06/2009