Amatör Balıkçılıkta Sertifika Dönemi Başlayacak

amatör balıkçılıkİstanbulda özellikle boğaz ve galata köprüsü çevresinde yoğun olarak icra edilen bir uğraş olan olta balıkçılığı artık sertfikalı olacak.

Yeni dönemde artık her önüne gelen oltasını denize sallayamayacak. Oltasını denize sallamak isteyenlerin belirlenecek yerlerden kısa süreli bir eğitim almaları gerkiyor. Bu eğitim yerleri daha sonra belli olacak.

Amatör balıkçılığa sertifika zorunluluğu uyum yasa tasarısı ile 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu’na

İlişkin Değişiklik Tasarısı çerçevesinde uygulanacak. Bu yasa tasarısı 3 yıl önce AB il sürdürülen Tarım faslı için hazırlanmış bir taslaktı ve uzun süren tartışamalar sonucunda bu yeni yasa üst kurula gönderilerek kısa bir süre sonra amatör balıkçılığı başlatacak.

ile avlanma mesvimleri, avlanma teknikleri, sezonlar, yasaklar ve balık avcılığı hakkında bilgi verilmesi planlanıyor. Bu eğtimden sonra eğitime katılanlara amatör balıkçılık sertifikası verilecek.

Uygulamanın başlangıç dönemlerinde ise ilk zamanlarda esnek bir şekilde uygulanacak ve ilerleyen zamanlarda uygulamanın denetimi sertleşecek ve kesinlikle taviz verilmeyeceği söz konusu yasa ile belirlenmiş.

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir