ÖSS İçin Sağlık Raporu Nasıl Alınır?

öss ve sağlık raporu ÖSS’ye az bir süre kaldı ve Türkiye’nin dört bir yanında lise son sınıf öğrencilerini telaşı sardı. Öncelikle bu yazıya başlamadan şunu belirteyim ki bu yazımız sadece ülkemizde yıllardır yaşanan bazı şeyleri eleştirmek maksatlı yazılmış olup kesinlikle tavsiye edilmemektedir. Sonra mesuliyet kabul etmem, ona göre.

1. Adım

ÖSS ye yaklaşık 2 aydan daha az bir sürenin kalmış olması gerekiyor. Tabi bunun yanından yıl içerisinde 20 günlük yasal devamsızlık hakkınızın kullanılmamış olması tercih sebebidir. Tüm bu şartları sağlıyorsanız bir sonraki adıma geçelim.

2. Adım

Sağlık ocağına veya devlet hastanesine gidilir. Tanıdık bir doktor, hemşire, hademe veya güvenlik görevlisi varsa bu kişiler kullanılır. Yoksa nasip deyip doktorun yanına varılır

3. Adım

Tanıdık yoksa doktora açık açık durum anlatılır. “Doktor bey benim hiçbir şeyim yok, ÖSS’nin benimle bir derdi var, bütün arkadaşlarım rapor aldı bir tek ben kaldım” şeklinde küçük Emrah moduna girilir. Hatta araya “benim hiç raporum olmadı doktor abi, size doktor baba diyebilir miyim” şeklinde yalakalık yapabilirsiniz. Yok ben bunları yapamam diyorsanız doktorun insafına kalmışsınız demektir.

4. Adım

3. Adımda başarılı olmuşsanız doktor beyden raporları 5’er gün vermesini ve raporun başlangıcını pazartesiye denk getirmesini rica edin. Bu şekilde 20 günlük raporunuz üç haftada değil 4 haftada kullanmış olacaksınız. Yani tam 1 ay okula gitmenize gerek kalmayacak. 🙂 Birde hiç kullanmadığınız 20 günlük devamsızlık hakkınızı kullandığınız zaman tam 2 ay hiç okula gitmenize gerek kalmayacak. 🙂

Bu dört (4) adımda halletmiş olduğumuz rapor alma işlemi ile 14 haziran tarihinde yapılacak olan ÖSS’ye tam iki (2) ay rahat rahat çalışın. 🙂

Dipnot-Uyarı: Efendim bu tür tiyatro gösterileri her yıl ÖSS’ye az bir zaman kala tekrarlanmakta ve sadece sahneye çıkacak olan oyuncular değişmekte. Seyirciler ise değişmemekte. Seyirciler bu oyunu yıllardır izliyor olmalarına rağmen taşın altına elini koymak yerine aman bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyerek hiç bir girişimde bulunmamakta. Bu tutumlarında ısrar etmekte. Umarım gelecekte torunlarımız bu tür tiyatroları oynamak zorunda kalmazlar.

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

2 Comments

  1. TEMBELLL 26/11/2010
  2. osman 08/05/2009

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir