Hayat Kurtaran Tasarımlar

Son yıllarda insanoğlunun temel problemleri arasına temiz içilebilir suya erişebilmede yerini almış durumda. Buna birçok örnek vermek mümkün. Şimdi bu örneklerden bir kaçını sıralayalım isterseniz;

  • 17 Ağustos 1999 da Marmara‘da yaşanan büyük depremden sonra Düzce ve Yalova’da büyük bir yıkım gerçekleşmiş, alt yapı tamamiyle çökmüştü. Tabi bu ortamda temiz içme suyuna ulaşmak zor olmuştur.
  • 2005 yılında Kuzay Amerika kıtasında yaşanan Katrina kasırgası sonrasında bir çok yerleşim yeri bu kasırgadan olumsuz olarak etkilenmiş, temiz içme suyu bulmak büyük bir sorun teşkil etmiştir.
  • Geçtiğimiz haftalarda Çinde yaşanan depremde bir kaç şehri etkileyen bir deprem meydana gelmiş ve alt yapısı çöken şehirde sıtma gibi hastalıklar tehlike arz etmeye başlamıştır. Bu ortamda temiz su bulmak büyük bir problem haline gelmiştir.

Bu ve bunun gibi birçok örnek bulmak mümkün. İşte bu noktada yeni bir olan bir su şişesi diyebileceğimiz bir alet ile temiz su elde etmek mümkün. Michael Pritchard adında bir tasarımcı LIFESAVER adında bir şişe tasarlamış ve bu şişe ile kirli suların içerisindeki bakterileri ve mikropları arındırarak temiz içme suyu elde etmekte kullanılır duruma getirmiştir. Suyu arıtırken herhangi bir kimyasal arındırıcıya, dezenfekte için tabletlere, kaynatmaya, bunların gerçekleşmesi için beklemeye veya herhangi bir enerji sarfetmeye gerek duyulmamakta. Tek yapmamız gereken şişenin alt kapağını açığ suyu doldurmak ve kapağı kapattıktan sonra üst kapağını açıp arınmış olan suyu afiyetle içmek. İşte bu kadar. İşte bu hayat kurtaran buluşun resimleri.

lifesaver

lifesaver2

lifesaver3

lifesaver4

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir