Dünyayı Değiştiren 10 Buluş

açıklandı. Açıklayan kurum ise İngiliz Derneğine üye 20 bilim adamı. Bu bilim adamlarının başka işi yokmuş gibi bir de dünyayı değiştiren buluşların peşine düşmüşler. Ama şu var ki listedekilere göz attığımızda gerçek anlamda birçok değişikliğe neden olmuşlar. Dünyayı değiştiren 10 buluş ise şu şu şekilde sıralanmış;

  1. 1978’de geliştirilen ve yeryüzündeki herhangi bir alıcının yerini tam olarak tespit etmeye yarayan (Küresel Konumlandırma Sistemi) Teknolojisi
  2. Sony‘nin 1979’da ürettiği  
  3. Satın aldığımız hemen her şeyin üzerinde bulunan barkod 
  4. Zaman kazandıran hazır ya da donmuş yiyecekler 
  5. 1994’te piyasaya sürülen PlayStation
  6. Her gün 3 milyar dakikadan fazla zaman harcanan Facebook gibi sosyal iletişim ağları
  7. Özellikle 13-17 yaş arasındaki gençlerin tercih ettiği kısa mesaj 
  8. Kredi ve banka hesabı kartlarıyla harcadığımız elektronik para 
  9. Cep telefonu, internet ile uydularda kullanılan mikrodalgalar 
  10. 1970’lerde popüler olan spor ayakkabı

Bu liste daha da uzatılabilirdi. Bu sefer listemiz çok uzun olacağı için ve güzel bir slogan olmayacağından 10 buluşla sınırlandırılmış. Mesela bana göre bu listede internet, bankamatikler gibi günlük hayatımızda çok fazla haşır neşir olduğumuz şeyleri ekleyebiliriz. Ama bu sefer dünyayı değiştiren 13 buluş gibi bir başlık çok komik kaçardı. Bu yüzden dünyayı değiştiren 10 buluş demek daha güzel ve söylemesi daha hoş.

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir