En Önemli 10 WordPress Pluginleri

wp-logo.jpeg

WordPress blog dünyasında önemli bir yere sahip ve bu önemini kullanıcılarına ve tabi ki geliştiricilerine borçlu. WordPress eklenti geliştiricileri sayesinde WordPress bloglarını daha etkin bir şekilde kullanmak mümkün. Birçok eklentinin dolaştığı blog kürede wphacks’in belirlemiş olduğu “en önemli 10 WordPress Plugin” lerini sizlerle paylaşıyorum.

  1. Related PostsWordPress te en önemli eklentiler arasında yer alıyor. Bu Plugin’le birlikte yazınızın altında veya sayfanın herhangi bir yerine yazıyla ilgisi olan, benzer yazıları liste halinde ziyaretçilerinize sunabilirsiniz. Bu şekilde ziyaretçilerinizi sitenizde daha uzun bir süre etmesini sağlayabilirsiniz.
  2. Benzer Yazıları RSS’e Ekleyin – Bu eklenti ile sitenizi RSS ile takip eden ziyaretçilerinizin RSS’lerine benzer yazılarınız eklemenizi sağlıyor.
  3. All-in-One SEO Pack – Bu eklenti ile blogunuza arama motorlarında daha iyi sonuçlar da görüntülenmesi için optimize etmenizi sağlıyor. Bu eklenti ile başlık, etiket ve tanımlamalarınızı kolayca yapabilirsiniz.
  4. Permalink Redirect – Bu eklenti ile sitenizdeki permalinkleri yönlendirmenize olanak sağlıyor. Ayrıca varsayılan RSS besleyicinizi sizin Feedburner besleyicinize yönlendirilmesini sağlıyor.
  5. WP-İletişimi Formu – Bu iletişim formu eklentisi ile e-posta adresinizi spam yapanlara karşı korumaya almış oluyorsunuz. Bu iletişim formunda e-postanız görünmez ve aynı zamanda spam yapmaya çalışanların mesajlarını engelleyen özelliği de bulunuyor.
  6. WP- Data Base Manager – Bu eklenti blogunuzun veri tabanını tam kontrol altına almanızı sağlayacaktır. Bu eklenti ile veri tabanınızı yedekleyebilir, düzenleyebilir veya gerektiğinde tabloları silebilirsiniz. Bu eklentiden alternatifi ise WprdPress Database Backup, bu eklenti ise veri tabanınızı yedeklemenizi sağlıyor fakat düzenlemeniz gerektiğinde o kadar da kolay olmuyor.
  7. Google Sitemaps – Bu eklenti ile sitenizim XML site haritasını yapabilirsiniz. Bu sayede blogunuza botlarını gönderen Google, Yahoo, ve MSN arama motorlarının blogunuzu daha fazla indexlemesine yardımcı olacaktır.
  8. Akismet – Bu eklenti her WordPress sürümü ile gelmektedir. Fakat sizin bu eklentiyi aktif yapmanız gerekecektir. Bu eklenti ile spam yorumlardan kurtulmuş olacaksınız.
  9. – Bu eklentide Akismet gibi spamlara karşı websitenizi veya blogunuzu koruma altına alıyor.
  10. Gamer’s Pack – Bu eklenti ile Nintendo Wii, Nintendo DS ve Sony PSP oyun sistemlerinde blogunuzun görüntülenebilmesini sağlıyor. Bu eklenti aynı zamanda sitenizin cep telefonlarında da görüntülenebilmesini sağlıyor.

Bu 10 önemli eklenti ile WordPress blogunuzu, sitenizi daha popüler daha dinamik ve daha kullanıcı dostu, daha doğrusu arama motoru dostu bir site haline getirebilirsiniz. Bu eklentiler dışında daha birçok WordPress eklentisi olmasına rağmen ben sizlerle önemli bulduğum 10 tanesini paylaştım. Daha sonraki zamanlarda daha farklı eklentileri sizlerle paylaşacağım.

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir