Sözleşmeli Personele Zam

Sözleşmeli olarak çalışan personelin maaşlarına yüzde 4 oranında zam yapıldı.

”İlgili Mevzuatı Uyarınca İstihdam Edilen Sözleşmeli Personelin Ücretlerinin Artırılması, Devlet Memurlarına Ödenecek ve Tazminatlar ile Bazı Kararlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Karar” bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı ve karar, 1 Ocak 2009’dan geçerli olmak üzere bugün yürürlüğe girdiği belirtildi.
zam
Sözleşmeli personelin ücret tavanı ise ilgili yasa esasına göre 2 bin 395 TL den 2 bin 491 TL ye yükseltilmiş.

En yüksek devlet memuru olan Başbakanlık Müsteşarının aylık sözleşme tutarı da 2 bin 787 TL den 2bin 898 TL’ye çıkmış

İlgili mevzurata göre belirtilen kurumlarda çalışan sözleşmeli personelin taban ve tavan ücretlerine yüzde 4 oranında arttırılmış.

Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlar
Devlet memurlarına ödenecek zam ve tazminatlara ilişkin karar ve eki cetvelleri 2009 yılında da uygulanmasına devam edilecek.
Kapsama dahilinde ki tüm personel için 2009 yılının birinci altı aylık dönemindeki “ortalama ücret toplamı üst sınırı” 5 bin 250 TL olarak belirlenmiş. Bu rakam 2008 yılının ikinci yarısı için 5 bin 25 YTL idi.

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir