Filistinli ve İsrailli’nin Farkı

Aksiyon dergisinin bu hafta yayınlamış olduğu iki fotoğraf üzerine yorumlamak istedim.

Fotoğraflar çok manidar bir şekilde iki farklı zaman dilimini ve insanlık kavramının ne olduğunu bütün dünyanın suratına adeta çarpıveriyor. Bu gün İsrail adlı canavarlaşmış bir devletin halkına yaptığı zulmü, eziyeti, soykırımı televizyonlarda akşam saatlerinde ve gündüz herhangi bir saat başında haber kanallarında izleyebilirsiniz. Aslında İsrail bunun farkında ve bu farkında oluşumuzu bilerek bu hoyratça saldırılarını yapabiliyor. Bu sağlayan ise tabii ki sahip olduğu ekonomik ve teknolojik güç. İşte aslında bize düşen ise bu durumdan ders almak, bütün müslüman devletleri olarak hemde. Neden mi? İsrailin bir amacı var, bilmeyenlere hatırlatalım. Kendilerine vaat edilen topraklara sahip olmak için ellerinden geleni yapıyorlar ve bu amaçları uğruna ellerinden geleni yapacaklarına da ant içmişler adeta.

filistin

Bu fotoğraf 1948 yılında çekilmiş bir kare. Soldaki İsrail askeri ve Filistinli bir köylü susayan İsrail askerine su veriyor. Hemde buz gibi testi suyundan.

filistin2Bu fotoğraf ise 2009 yılına ait. Bir üstteki karede 1948 yılında Filistinli köylü halkın su ikramını İsrail askeri daha çocuk olmanın ne olduğunu yaşama fırsatı tanımadıkları yeni doğmuş, kimisi birkaç günlük, kimisi birkaç aylık bebekleri öldürerek karşılık veriyor.

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir