Nokia 701 Özellikleri
08/09/2011 – 00:32 | No Comment
Nokia son zamanlarda yeni telefonlarını piyasaya sürmeye yeni modelleri ile başlamış görünüyor. Daha önce sizlere Nokia 500 modelini piyasa sürmek için hazırlandığını ve gayri resmi piyasaya sürülüş tarihini vermiştik. Bilindiği üzere Nokia Google'un Andorid işletim sistemini çıkarana kadar Symbian işletim sistemi ile cep telefonu dünyasında altın yıllarını yaşamış ve piyasanın... Read the full story »
Araba

Otomobil dünyasına ait gelişmeler, konsept otomobil tasarımları ve sektöre ait diğer haberler

Genel

Eğitim, Gündem ve Genel kategorisinde güncel haberler, olaylar, yazılar ve makaleler yer alıyor.

İnternet

İnternet kategorisinde internet dünyasından haberler, yeni programlar ve diğer gelişmeler yer almaktadır.

Sinema

Haftanın filmleri, gelecek hafta vizyona girecek filmler ve daha vizyona girmemiş sinemaya konu olabilecek haberler ve fragmanlar yer alıyor.

Teknoloji

Cep Telefonları, yeni teknolojik ürünler ve farklı alanlarda teknolojinin konusu olabilecek haberler yer almaktadır.

Anasayfa » Gündem

KEY Ödemeleri 28 Temmuz da Başlıyor

tarafından 27/07/2008 tarihinde,saat – 14:12 yazılmış. 1 yorul yapılmış

Key ödemeleri yarın başlayacak. Ödeme yapılacakların TC. kimlik numaralarının yer aldığı Resmi gazete dün yayınlandı ve 3 tanesi ilgili kurumlara iletildi. Bir tanesi Cumhurbaşkanlığına ve bir tanesi başbakanlığa
gönderildi.

Resmi gazete toplam olarak 80 ciltten oluşmuş. 79 ciltinin 2000 sayfadan oluştuğu ve 80. ciltin ise 188 sayfadan oluştuğu belirtilmiş.

Ödeme almaya hak kazananların 28 temmuz tarihinden itibaren ziraat bankalarına kimlikleri ile başvurmaları yeterli olacak. Hak sahiplerinin ziraat bank kartları var ise bu kartları kullanarak paralarını alabilecekler.

Toplamda 2.8 milyar ytl ödeme yapılacağı açıklanmış. Ödeme alacakların listesi elektronik ortamda ziraat bankasına iletilmiş. Ayrıca hak sahipleri isterlerse www.keyodemeleri.com adresinden kontrol edebilecekler.

Key ödemeleri yapılırken 6 farklı sütun doldurulacak. Bunu banka görevlileri yapacağı için hak sahiplerine herhangi bir ek işlem yapma zorunluluğu getirmiyor. Bu sütunlar da şu bilgiler yer alacak;

Birinci sütunda TC kimlik numarası, ikinci sütunda sosyal güvenlik numarası, üçüncü sütunda hak sahibinin adı ve soyadı, 4′üncü sütunda toplam ödenecek nakit tutar, 5′inci sütunda hak sahibinin alabileceği nominal hisse tutarı, 6′ıncı sütunda da alınabilecek hisse adeti gösteriliyor.

60 bin kişi KEY ödemesini alamayacak.

Ziraat bankası yetkililerinini yaptığı açıklamaya göre 25 temmuz akşamına kadar alacaklı kurumların icra takip emirlerini ziraat bankasına ilettiklerini ve bu rakamın 60 bin civarında olduğunu belirtmişler. KEY ödemelerinin 1 ytl ile 1391 ytl arasında değiştiğini göz önünde bulundurduğumuzda ise bir çok kişinin KEY ödemelerinin icra da ki borçlarına gideceği öngörülüyor.
Ayrıca icra takip kararının yüksek olması nedeniyle ziraat bankası öncelikle kendi alacaklarını tahsiline başvuracağını da açıklamış.
Bu icra takiplerini ise hafta sonu da dahil olmak üzere sisteme aktaracaklarını yetkililer belirtmiş.

Key ödemeleri ile ilgili zaman.com.tr de yer alan haberin devamı şu şekilde:

-3 MİLYON 800 BİN KİŞİ, 0-50 YTL ARASINDA PARA ALACAK-

Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar’ın daha önce yaptığı açıklamaya göre, KEY’in tasfiyesi kapsamında 8,5 milyon kişiye toplam 2,8 milyar YTL ödenecek. Ödeme dilimlerine göre en çok hak sahibini 0-50 YTL arasında alacağı olanlar oluşturuyor. Bu dilimde 3 milyon 800 bin kişi bulunurken, 1 milyon 145 bin kişi bin YTL’nin üzerinde, 2 milyon 922 bin kişi 50-500 YTL arasında, 972 bin kişi de 500-bin YTL arasında KEY parası alacak.

Ziraat Bankası, bin YTL ve üzerinde alacağı olanlara, komisyon ücreti ve faiz oranında avantaj sağlayarak, alacağının 10 katına kadar kredi vermeyi öneriyor.

TC kimlik numarasının son 2 rakamına göre yapılacak ödemelerin 8 Ağustos Cuma günü tamamlanması beklenirken, vatandaşların tatilde olması nedeniyle şubelere fazla başvuru beklenmiyor. Hak sahibi kişiler, paralarını 5 yıl içinde istedikleri zaman şubelere başvurarak alabilecekler. Bu sürede alınmayan paralar Hazine’ye gelir kaydedilecek.

Yetkililer, şubelerin sağlıklı çalışabilmesi için vatandaşların TC kimlik numaralarının son rakamına bakarak şubelere gelmeye dikkat etmelerini önerdi.

-TC KİMLİK NUMARASI OLMAYANLAR

Tasfiye kanunu uyarınca, adlarına KEY tutarı tahsil edilmiş, ancak Emlak Bankası’na parası aktarılmamış olan hak sahipleri, Emlak Konut GYO’dan hisse senedi alamayacak. Bu kişilere KEY ödemeleri peşin yapılacak.

Adlarına Emlak Bankası’na para yatırılanlar ise Emlak Konut GYO’dan hisse senedi alabilecek.

Diğer taraftan, TC kimlik numarası bulunmayan, sadece sosyal güvenlik numarası bulunan hak sahiplerine ödeme yapılmayacak. Bu kişilerin veya bu kişilerin varislerinin, TC kimlik numarası ile ödeme yapılmasını sağlamak üzere 3 ay içinde, öncelikle çalıştıkları kuruma, burada sorun çözülmezse ilgili sosyal güvenlik kurumuna başvurması gerekiyor. İlgili sosyal güvenlik kurumları, daha sonra bu kişilere ilişkin listeleri yine tasfiye halindeki Emlak Bankası’nın KEY birimine, orası da Emlak Konut GYO’ya bildirecek. Emlak Konut GYO’nun yeni listeleri Ziraat Bankası’na bildirmesi ile bu kişilere veya varislerine ödeme yapılabilecek.

-ZİRAAT BANKKARTI OLANLAR YARIN ALABİLECEK-

KEY hak sahiplerinden Ziraat Bankası’nda hesabı bulunan ve bu hesabına ilişkin Bankkartı bulunanlar, Ziraat Bankası ATM’lerinden, TC kimlik numaralarına göre belirtilen günleri beklemeden ilk günden itibaren paralarını alabilecekler. Dolayısıyla bu hak sahiplerinin 28 Temmuz’dan itibaren şubeler yerine, doğrudan Ziraat Bankası ATM’lerinden paralarını almaları mümkün olabilecek.

KEY ödemeleri, bireysel olarak Ziraat Bankası şubelerinden yapılabileceği gibi, Ziraat Bankası şubelerine başvuruda bulunan kurum/kuruluş ve saymanlıklar aracılığıyla toplu olarak da ödenebilecek.

Benzer Yazılar

1 Yorum yapılmış »

  • burcu says:

    şimdiye kadar key parasını alamadık. key parasını ne zaman alacagımıza dair bize lütfen yardımcı olursanız sevirinim..

Yorum yap!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Spam yapmayın. Konu ile ilgili her türlü yorum yazabilir, soru sorabilirsiniz.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.