ÖTV İndirimi Sonrası 2. El Oto Fiyatları

2. el otomobil pazarında bazı fiyatlar

otomobil Bir haftadır sıfır otomobillerde uygulanan ÖTV indirimi, ikinci el piyasasının ilk pazar gününde fiyatların gerilemesine neden oldu. İkinci el otomobil pazarında bazı fiyatlar şöyle:

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, geçtiğimiz hafta Pazartesi günü, 1600 cc ve altı motorlara sahip araçlarda ÖTV oranının, 3 ay için yüzde 37’den yüzde 18’e indirilmesi, ÖTV indiriminden sonra ilk pazar günü kurulan Konya’daki ikinci el otomobil pazarını da etkiledi.

Geçtiğimiz hafta pazar günü aynı pazarda 2000 model ve üstü otomobiller için satıcıların istediği fiyatlar, bu pazar ortalama bin TL geriledi. 2000 modelden daha yaşlı otomobillerde ise fiyatlardaki düşüş araç başına yaklaşık 500 TL olarak gerçekleşti.

İkinci el otomobil pazarında satılmak için getirilen araçların yoğunluğu dikkati çekerken, satıcılar piyasanın durgunluğundan şikayet ediyor.

İkinci el otomobil galerisi sahibi Mehmet Çenesiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir otomobilin sıfırının fiyatının ÖTV indirimiyle düşmesinin, aynı otomobilin ikinci elinde de fiyatın belli oranlarda gerilemesine neden olduğunu vurguladı.

Piyasadaki genel durgunluğun bugün kurulan ikinci el otomobil pazarında da devam ettiğini anlatan Çenesiz, ”ÖTV indiriminin başladığı son bir hafta içinde değişen tek şey, satıcıların fiyatları 500-1000 TL düşürmeleri. Böylece ikinci elde fiyatlar düşebileceği en taban fiyata oturmuş oldu” diye konuştu.

Konya ikinci el otomobil pazarında oluşan bazı fiyatlar ise şöyle: Marka                   Model                       Fiyat

Renault Broadway 1998 RNİ 8  bin TL
Renault Broadway 1994 6  bin TL
Peugeot  1998 206 14 bin TL
Audi 1998 A6  (2.8 cc) 24 bin TL
Ford KA 1999 7  bin TL
Volkswagen Passat 2001 TDİ 25 bin TL
Tofaş Şahin 1996 S 6  bin TL
Hyundai Era 2006 Select 18 bin TL
Volkswagen Golf 1999 Comfort 16 bin TL
Ford Fiesta 2006 Diesel 17 bin TL 

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir