Çizgilerin Anlattıkları

Zaman gazetesinin internetten takipcisiyim ve özellikle çizgi yorum sayfalarını takip etmenizi tavsiye ederim. Çünkü orada yayınlanan karikatürler gündemi birkaç kalem hareketi ile özetliyor. Belki çizerin anlatmaya çalıştığını yazıya dökmeye çalışsak, herhalde bir kitapçık ortaya çıkacaktır. Neyse sizin kafanızı fazla ağrıtmayayım da asıl çizgi yorumlara gelelim.


Bakın işte size demedim mi? Son günlerde yaşanan olayları, AB krizini, asıl gündemden yani demokratikleşme üzerine yoğunlaşacağımıza farklı noktalara enerjimizi harcadığımızı ifade ediyor bence. Tabi bu resimden, çizimden siz ne anladınız bilemem. Artık onuda yorumlarınız da ifade edersiniz.Birde bu resime bakın, etik olup olmamayı tartışmaya açmış ressamımız Dağıstan bey. Ne kadar da manidar bir anlatım var değil mi? Cellat, balta ve eli kolu bağlı bir vatandaş. Belliki bir suçu yok ki etik olup olmadığını sorguluyor, ama cellat hiç te oralı değil, hani gazetelerde bazen ilginç bir haber çıkar, adam yıllar ca yatmıştır hapiste, devlet asıl suçluyu yıllar sonra bulduğunda pardon der. İşte bu kare de bu türden bir kara mizah. İşte ben buyüzden karikatürleri seviyorum arkadaş 🙂

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir