Ağustos Öğretmen Ataması Yapılmayacak

Öğretmen Ataması Olacak mı? Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz açıkladı. ayında kaç atama yapılacak? Ağustos ayında atama yapılmayacak mı? Detaylar yazımızda.

ataması.jpg" alt="Ağustos Öğretmen Ataması" width="600" height="450" srcset="https://i2.wp.com/www.aksamuzeri.com/wp-content/uploads/2016/06/ağustos-ataması.jpg?w=600 600w, https://i2.wp.com/www.aksamuzeri.com/wp-content/uploads/2016/06/ağustos-ataması.jpg?resize=300%2C225 300w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px" /> Ağustos Öğretmen Ataması

Milli eğitim bakanı İsmet Yılmaz beklenen  Ağustos öğretmen atamalarının yapılmayacağını açıkladı. CHP Bursa Milletvekili ve TBMM Eğitim Komisyonu üyesi Ceyhun İrgil, komisyon toplantısında Bakan Yılmaz’a ağustos ayında öğretmen ataması yapılıp yapılmayacağını sordu. Bakan Yılmaz ise atama yapılmayacağını açıkladı. CHP’li vekil Ceyhun İrgin bu açıklamayı sosyal medya hesabından yukarıdaki fotoğrafla paylaştı.

ATAMALAR SADECE ŞUBAT’TA

AKP seçim döneminde 30 bin öğretmen ataması gerçekleştirmişti. Ancak 2015-2016 öğretim yılı bitimine doğru binlerce öğretmen adayı ağustos ayında atama yapılıp yapılmayacağını merakla bekliyordu. 2015 KPSS’ye giren ancak atanmayan öğretmen adayı sayısı yaklaşık 350 bin. Bakan İsmet Yılmaz’ın ağustos ayında atama yapılmayacağını açıklaması artık yıl içinde sadece şubat ayında atama yapılacağını gösteriyor.

Son Atama 2015 Eylül Ayında Yapılmıştı

Geçtiğimiz yıl yapılan öğretmen atamaları ağustos ayında yapılması beklenirken milli eğitim bakanlığının planları hükümetin kurulamaması ve yeniden seçim kararının alınması nedeni ile Eylül ayına sarkmıştı. Milli eğitim bakanlığına bağlı kurumlarda görevlendirilmek üzere 37 bin öğretmen ataması için başvurular 4-10 Eylül 2015 tarihlerinde yapılmıştı. Atamalar ise 15 Eylül tarihinde yapılmış ve ataması yapılan adaylar yeni görevlerine başlamıştı.

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir