Tablet PC’lerde Yüksek Çözünürlükte 4K Ekran Dönemi Pek Yakında Başlıyor.

Tablet piyasası Japonların son teknolojik gelişmesi ile önümüzdeki dönemde dahada hareketlenecek gibi. Zira hali hazırda kullanmış olduğumuz PC’lerin hiçbirinde Ultra veya diğer adı ile 4K çözünürlükte bir ekrana sahip tabletimiz henüz bulunmamakta. Japon bilim adamları el kadar tablete 4K yani şuan evlerimizde ki HD televizyonların ekran çözünürlüğünün 4 katı daha fazla çözünürlüğe sahip bir ekran teknolojisi geliştirmek üzereler.

Japonya’da üretilen yeni tablet ekranları her inçteki 483 piksel yoğunluğu ile bir tablet üzerinde, 4K televizyonlardaki ile aynı piksel yoğunluğuna ulaşmış oluyor. Düşük ısılı poli silikon (LTPS) kullanan yeni tablet ekranları, çok düşük enerji tüketerek çözünürlüklü tabletler üretmeyi mümkün kılıyor.

160 derecelik görüş açısına sahip olan yeni paneller aynı zamanda 1100:1 kontrast oranına da sahip. Ekranın enerji tüketimi ise 2180mW. Bu ekranlara sahip yeni tabletleri, çok yakında raflarda görmeyi bekliyoruz…

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir