Göz Nezlesinden Korunmanın Yolları

Son zamanlarda televizyonlarda çokça dile getirilen bir haberi var: . Göz Nezlesinden Korunmanın Yolları nelerdir? doktorların belirttiğine göre normal şartlarda ayda 1-2 vaka yaşanırken son 1 haftada günde 1-2 vakaya kadar çıktığını ve bunun da bulaşıcı bir özellik kazanması nedeni ile salgın olarak nitelendirilebileceğini belirtiyorlar. Bu salgınla ilgili Dünya Göz Hastanesi Uzmanı Prof. Dr. Kemal Tuncer bazı bilgileri paylaşmış. Bizde bunların bir kısmını sizlerle paylaşmak ve göz nezlesinin dikkat edilmediği zaman görme kalitesini ve yaşam kalitesini olumsuz yönde etkilediğini belirtmiş.

Göz Nezlesinden Korunmanın Yolları

  • Yaşam ve görme konforunu ciddi şekilde etkileyen hastalıkla başa çıkmanın tek yolu hijyen önlemlerini ciddiye almak.
  • Yazın girilen havuzların ilaçlanmış olduğundan emin olmak, ilaçlanmayan havuzlara kesinlikle girmemek,
  • Toplu taşıma araçlarının dezenfekte edilmesi (Belediyelerin görevi)
  • Gün içerisinde sık sık elleri sabunlu suyla yıkamak, eğer bu imkan yoksa alkollü temizleyicilerle el temizliğini yapmak,
  • Evde mümkünse ortak havlu kullanmamak, kağıt havlu kullanmak,
  • Gözlük, göz damlası, makyaj malzemesi ve göz merhemlerini ortak kullanmamak.

Çok çabuk şekilde bulaşma özelliği bulunan göz nezlesini bir çok hasta 3-4 gün gibi sürede atlatabiliyor olmasına rağmen bazı vakaların 2-3 hafta gibi bir süreye ulaşabildiği Tuncer tarafından bildirilmiş.

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir