Konsept Cep Telefonu Tasarımları

Cep telefonları hayatımıza 1983 yılında Motorola sayesinde girdi. O günden beri birçok alanda yaşana gelişmeler hayatımızı çoğu yerde olumlu olarak etkiledi. Bu gelişmelerden bir tanesi de tasarımlarında yaşandı. Hatırlanacağı üzere Türkiye'ye cep telefonu Süleyman Demirel'in Cumhurbaşkanlığı döneminde gelmişti. İlk cep telefonu görüşmesini de Süleyman Demirel ile o zaman başbakan olan Tansu Çiller arasında gerçekleşmişti.

Bu kısa girizgahtan sonra sizlerle asıl paylaşmak istediğim konsept cep telefonları tasarımları.

Yaprak Benzeri Cep Telefonu Konsepti

İlkbaharda ki canlı ve taze bir yaprak'a benzeyen bu cep telefonumuzun OLED ekrana sahip. Bu özelliği sayesinde farklı bir görünüm kazamış. Ayrıca yapımında kullanılan malzemeler ekolojik özellik taşıyor. Bu özelliği ise tabi ki geri dönüşümlü plastik materyal kullanımından kaynaklanıyor.

Tasarımı" src="http://farm4.static.flickr.com/3098/3533584772_58e17577b8_o.jpg" alt="" width="450" height="354" />

Ağaç Cep Telefonu Konsepti

Bu cep telefonu tasarımı ise Hyun Jin Yoon ve Eun Hak Lee tarafından tasarlanmış. Aslında buna tasarım denemez. Sadece farklı olduğu için burada. Farklılık ise modelini bilemediğimiz kameralı bir cep telefonun dış yüzeyi odun görünümü cialas kazandırılmış. Telefonun tuş takımı hassas bir özellik taşıyor. Bu özelliği ile dokunduğunuz zaman tuş takımı ve ekranı beliriveriyor.

Tasarımı" src="http://farm3.static.flickr.com/2436/3532767263_ddeaeb74f5_o.jpg" alt="" width="450" height="426" />Tasarımı" src="http://farm4.static.flickr.com/3317/3532767383_a992af1148_o.jpg" alt="" width="450" height="422" />

Katlanabilen Cep Telefonu Konsepti

Katlanabilen cep telefonu ile bir tane ekrana mahkum olmaktan kurtulacaksınız. Bunu nasıl sağladığını ise resimlere bakarak anlayabilirsiniz. Tasarımcısı Andy Kurovets aynı boyutta bir cep telefonunu iki kat daha fazla görüntü elde edilebilir hale getirmiş.

Nokia 888 Cep Telefonu Konsepti

Türk tasarımcı Tamer Nakışçı tarafından tasarlanan bu eğilip bükülebilen Nokia 888 konsepti tasarımcısına Nokia Benelux Open Design ödülünü kazandırmış.

daha fazlası için tıklayın

zp8497586rq
Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.