Earth Hour Dünya Saati Eylemi

” geçtiğimiz yıl birçok ülke ve şehirden 50 milyon insanın katılımıyla 2008 Mart ayında gerçekleştirildi. Bu eylemin amacı ise son yıllarda birçok kez bizi susuz kalma, kuraklık, gıda fiyatlarının yükselmesi gibi sorunlarla yüz yüze bırakan küresel ısınmayı yavaşlatmak. Küresel ısınmanın yavaşlamasına ne derecede etkisi olur bilemiyorum ama en azından küresel ısınmayı yavaşlatmak için bir yerlerden başlamak gerektiğine de inanıyorum.

Earth Hour eylemi ilk başta küçük bir grubun kendi aralarında yaptıkları bölgesel bir eylemle gerçekleşmişti. Fakat bugün küresel bir olma yolunda hızlı ve kararlı bir şekilde ilerliyor. Bu eylemin dünyaya duyurulması için bir web sitesi bile açılmış.

earthhour09-ed01

Bu kampanya WWF örgütü tarafından da desteklenen bir eylem. Çünkü sonuçta örgütün amaçları ile Earth Hour eyleminin amacı kesişiyor. İki eylem de vahşi yaşamı daha az kirletme hatta onu korumaya yönelik kampanyalar.

Kampanyaya katılmak ise çok basit, Konu komşu kim varsa herkesi uyarın ve 1 saat bile olsa 28 Mart 20:30-21:30 saatleri arasında elektrik kullanmayın. Lambalarınızı, televizyonlarınız kapatın. Küresel ısınmaya karşı sizde 1 saatinizi feda edin. Kampanyaya katılımızı yorumlarınızda belirtirseniz bu yazı ile kaç kişiye ulaştığımı ve kendi adıma başarılı olup olmadığımı öğrenmeme yardımcı olmuş olursunuz.

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir