Baykal'da Ergenekoncu Çıktı

div style=”display: none”>

img src=”http://www.taraf.com.tr/fotoraflar/baykal.jpg” hegiht=”150″ width=”150″ align=”left” />

Yasemin ÇONGAR'ı tanımayanınız yoktur. Genellikle NTV de yayınlanan tartışma programlarının baş konukları arasında yer alır. Bu gün taraf gazetesinde yayınlanan bir yazısı beni gerçek anlamda hayrete düşürdü. Konu taraf gazetesinin aylardır gündeme taşıdığı ERGENEKON soruşturması ile ilgili bir yazı. Yazıyı kaleme alan Yasemin ÇONGAR.

Yazının içeriğinde ise eski bir mit raporu yer alıyor. Bu rapor ÇONGAR'a nasıl ulaştı veya bu rapor alenen ortadaydı da bizlermi göremedik bunu bilemiyorum. Ama demek ki haber kaynaklarına güveniyor olmalı ki bu haberi köşesine taşımış.

Geçtiğimiz hafta BAYKAL grup toplantısında bana göre talihsiz sözler sarfetti. Talihsiz diyorum çünkü, terör suçu ile yargılanmakta olan bir topluluğun ya da örgütün savunuculuğunu ben yapıyorum, ERGENEKONUN avukatı benim diyerek avukatlığını ilan etti. Baykalın başarılı bir avukat olup olmadığını bilemeyeceğim ama başarılı bir siyasetçi olmadığı kesin. Çünkü; ÇONGAR'ın iddia ettiği MİT raporunda ERGENEKONUN teşkilatlanmasının içerinsinde, hemde üst kadrolarında 'ın ismi de geçiyor.

Bu gerçekten ciddi bir iddia. Bu iddiayı ortaya atan kurum devletin itibar edilmesi gereken kurumlarından olan ve Büyük devletimizin bütün istihbaratlarının toplandığı bir kurum olan MİT tarafından raporlanan bir hadise. Gelin buna inanmayın şimdi. Belki birçoğunuz diyecektir, “hadi canım, baykal ergenekoncumu” diyebilirsiniz.

Fakat bir gerçek var ki onuda Baykal biliyor. Eğer bir yanlışlık varsa, haksız bir suçlama varsa yürekli bir şekilde “böyle birşey yoktur” demesini beklerdir. Bakınız tarafın bu yazısı sabah 8 den beri( en kötü ihtimalle) bütün Türkiye'de okurları ile buluştu. Ben bu yazıyı yazarken üzerinden tam6 saat geçti. Baykalın danışmanları böyle bir haberi internet kanalı ile ya da yazılı medya aracılığı ile mutlaka okumuş olmalı. Hadi danışmanları bir kenara bırakalım. Türkiye'de hiçbir CHP li vatandaş bu yazıyı okumadı mı? Okuduktan sonra bu haber doğru olabilir mi diye teşkilatlarına gitmedi mi? Baykala bu soruların sorulduğu iletilmedi mi?

Yasemin ÇONGAR'ın yazısını okumak için buradan buyurun. Karar sizin ve tabii ki yüce yargının.

zp8497586rq