Süper Bilgisayarlara hazır olun

Başlık biraz etkileyici değil mi? Ama başlık gerçek olacak gibi, çünkü OBM firması yeni bir sistem geliştirmiş. Bu sistem inanılmaz bir imakan oluşturuyor bizlere. Tam 1500 bilgisayar gücünde yada hızında diyelim, çalışabilen bir bilgisayar yapılmış. Evet doğru okuyorsunuz. Ordaki yuvarlaklar sıfır o harfi değil. Aynı zamanda bu bilgisayarın 4 çekirdekli tam 64 tane işlemcisi bulunuyor. İnanılmaz bir rakam değilmi? İşte ben buna süper bilgisayar derim arkadaş 🙂
İşte bu resimde görmüş olduğunuz bizim süperbilgisayarımız. Dünya tarihinde ilk 4 çekirdekli ve tam 64 adet işlemciyi bir arada bulunduran canavar. Bu bilgisayar “şimdilik” ev kullanıcılarına pek hitap etmesede aslında bizleri çok yakında ilgilendiren konular arasında. Birçok kişinin hosting hizmeti aldığını veya elektronik belgelerini biryerlerde ücretli saklattığını hesaba katarsak bu hızlı makina hem bu işten, yani elektronik veri depolama işinden para kazananlara büyük bir tasarruf sağlayacaktır, hem de biz kullanıcılara daha hızlı birşekilde verilerimize ulaşma imkanı sağlayacaktır. Kim bilir belki de çok kısa bir süre sonra bilgisayarlarımızda harddisk olmayacak ve bu tür hizmet sağlayan firmalardan aylık veya yıllık olarak cüzi bir miktar ödeyerek- tabi veri güvenliğinin iyi sağlandığı bir firma olması gerekir- harddisk alma külfetinden kurtulmuş oluruz.

Bu bilgisayarı büyük kuruluşlar alacaktır ilk başta. Çünkü aynı işi yapan sistemlerle karşılaştırıldığında % 85 lik bir alan tasarrufu sağlıyor, ve performans bakımından da % 100 olumlu bir artış sağlıyor. Tüm bunları göz önünde bulundurduğumuz da aslında şunu ifade etmekte sakınca görmüyorum; hani çocukluğumuzda izlediğimiz jetgiller vardı, uçan arabalar vs. işte o zamana, yani uçan arabaları görmeye az kaldı gibime geliyor. Neyse sizlere yazının orjinalini okumak isteyenler şuraya tıklasın.

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir