HDR Fotoğraf Örnekleri

HDR nedir? diye google’da arattığımızda yeterli miktarda bilgi karşımıza çıkıyor. Ama yine de aksamuzeri.com olarak HDR’nin ne olduğunu kısaca size özetlemek istiyoruz;

HDR Fotoğraf Nedir? HDR Nasıl Uygulanır? Her Fotoğrafa HDR uygulanır mı?

yani High Dynamic Range SLR veya DSLR fotoğraf makinalarının yeterli olmadığı veya DSLR-SLR makinalardan istenilen kareler elde edilemediği durumlarda imdadımıza yetişiyor. Profesyonel fotoğraf makinaları belli ışık şiddetlerini algılayabilir ve biz buna LDR diyoruz. Örneğin geziye gittiniz ve ışık ters iken yaptığımız çekimlerden istediğimiz sonuçları elde etmek çok zordur. Bu durumda tripod yardımı ile uzun pozlama yapmamız gerekiyor. Uzun pozlama yaparak ters ışık ortamında fotoğrafını çekmek isteidiğimiz modelin veya nesenenin yetersiz ışıklı noktaları istenilen oranda çekebilir ve çektiğimiz fotoğrafı yardımcı programlar ile istediğimiz kareyi elde edebiliriz. Kısa bir giriş yaptıktan sonra hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.

Kısaca HDR, fotoğrafta aydınlık ve karanlık alanların bir arada kullanılarak

elde edildiği ve normal dijital tekniklerden daha güzel görüntü elde edildiği bir tekniktir. Bu noktadan sonra sizlerle birbirinden güzel ve farklı HDR çalışmalarını paylaşacağız.

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir