1 milyarıncı hardisk üretildi

Seagate ismini duymayanınız yoktur sanırım. 1979 yılında kurulan bir firma ve o tarihten beri durmadan veri depolama üzerine yeni teknolojiler üretmekte. şirketini kurulması, diğer amerikan firmalarının hikayesine biraz benziyor fakat; diğer şirketlere nazaran daha şanslı bir ortamda kurulmuş. Zira biliyoruz ki , apple, mac gibi firmalar hep garajlarda kurulmuşlar. Sözkonusu seagate firması ise bir bakkal dükkanında “Al Shugart” isminde bir girişimci sayesinde kuruluyor. O günlerde birkaç kişi ile başlanmış fakat günümüzde şirkette 55 bin kişi çalışıyor.

seagate6804

Seagate’in bugüne kadar üretmiş olduğu 1 milyar harddiskin boyutu ise gerçekten dudak uçutacak miktarlarda.Tam 79 milyon terrabayt boyutunda bir depolama alanı oluşturmuş. Peki bunu biraz somutlaştıralım;

  • 158 milyar saat dijital video depolanabilr
  • 1.2 trilyon saat depolama imkanına sahipsiniz
  • 4 gb lik dvd filmlerden tam 19 milyar 750 milyon adetlik filmi arşiviniz olabilir.

Seagate yetkililerinin açıklamalarına göre son 10 yılda müthiş bir hızla dijital içerik oluşturulduğunu ve bundan sonraki 1 milyarıncı disklerini 5 yıl içerisinde üretmeyi planladıklarını açıkladılar. Diyecek fazla bir söz yok aslında, yakında dünyamızda herşey dijital olmaya başlayacak, belki de başladı bile.

Haber Listemize Abone Olun
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
100'lerce takipçimizin arasına katılmaya ne dersiniz? Takipçilerimiz düzenli olarak sitemizde yayımlanan tasarım, teknolojik gelişmeler ve güncel konuları düzenli olarak e postalarına alıyor.
Spamı sevmiyoruz. E posta adresiz herhangi bir şekilde satılmayacağını veya başka bir yerde paylaşılmayacağını taahhüt ederiz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir